lauantai 6. huhtikuuta 2013

Sini-punasävyinen nallepeitto

Loma on lopuilllaan ja läheskään kaikkea mitä ompelurintamalle suunnittelin en ehtinyt tehdä. Aika kului kaikenlaiseen kuljeskeluun kaupoissa ym.
Tämän nallepeiton sain kuitenkin valmiiksi. Nyt on useampi vaihtoehto tilaajalle valittavaksi:) Tarkoitus oli ehtiä tikkaamaan Rapid City-peitto mutta siihen ei ollut pienintäkään toivoa, ehkä seuraavan loman aikana joka häämöttää jo vapun jälkeen. 
Vapun aikoihin meillä juhlitaan pienimuotoisesti miehen syntymäpäivää lähimpien sukulaisten kanssa. Sitä ennen en ehdi mitään suuritöisempää ompelemaan. Työ vie aikansa ja hyvissä ajoin ennen juhlia on suunniteltava ja valmistettava tarjoiluja:) Ehkä siinä välissä jokin pienempi ompelus saattaa valmistua.

Koko on n. 1m x 1m.


Sitä saa mitä tilaa, niinhän sanonta kuuluu. Minä tilasin tapeetit yhteen huoneeseemme ja sainhan ne kunhan ensin irroitan seinistä vanhat tapetit. Nepä nyt sattuivat olemaan sitä laatua joiden repimeinen ei olekaan kovin nopeaa. Ensin yritin pelkällä kostutuksella irroitusta sillä seurauksella että palat irtosivat kynnenpään kokoisina. Seuraavaksi lisäsin veteen tapetinirroitusainetta. Sillä onnistuu paremmin mutta vaikka parketti on suojattuna pahvilla niin on varottava liian reilua kostutusta ettei vesi valu lattialle. Eli lopputulos on että hankalaa tuo homma on ja kärsivällisyyttä vaativaa. Seuraavan kerran kannattaa tarkemmin miettiä mitä tilaa:) Uskon että lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen!
  

12 kommenttia:

 1. Hauska nallepeitto! Kivasti nuo kuvat blokissa!
  Loma menee aina niin äkkiää!
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Nallepeittosi näyttää mukavalta! Tapettien irrotus kynnenpalan kokoisina osina kuulostaa tutulta. Asiat asettuvat mittasuhteisiinsa - kun kerrankin saa irrotetuksi vaikka 10cm x 20cm soiron kerralla, siinä on riemutanssi lähellä. Vaikka irrotettavaa tapettia on jäljellä vielä sellaiset 27 neliömetriä. Uudistetusta huoneestasi tulee varmasti hieno, kunhan saat uudet tapetit seinille!

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto!
  Saat kaiken myötätuntoni tapetin irrottamiseen... kokemusta on. Kyllä, inhoan sitä hommaa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoista niinkuin totesit.

  VastaaPoista
 4. Hauska peitto!

  Tapetin irrotushommissa on meillä käytetty surutta vettä, lattialla on pyyhe sitä imemässä ja lisäapuna höyrypuhallinta. Ensin seinä kastellaan suihkupullolla, hetken odottelun jälkeen otetaan hyörypuhallin ja vedellään sillä seinää kastellulta kohdalta. Tapetti irtoaa siklillä seinästä. Jos on kaksi henkilöä tätä tekemässä, niin homma nopeutuu. Jaksamista projektiin! Kun tän jaksaa tehdä, niin lopputulos on kyllä todella hyvä. Meillä on kuusi huonetta käyty läpi ja nyt vihdoin on kaikki kaameat tapetit poissa.

  VastaaPoista
 5. Kiva nallepeitto, jälleen. Meilläkin olisi vanhat lastenhuoneet uusia tapetteja vailla, mutta jotenkin ei innosta tuo repiminen.

  VastaaPoista
 6. Ainakin kaunis nallepeitto on valmistunut lomalla ja kyllä se tapettikin irtoaa siitä irtoaa. Uusi lomakin on vielä paremmalla puolella.

  VastaaPoista
 7. Onpa mukava peitto! Ikävätkin hommat kestää, kun näkee ikävän vaiheen ohi. Joko sinulla on uudet tapetit valittu?

  VastaaPoista
 8. Kaunis nallepeite, vino asettelu tuo kivan lisän! Loma ohi täälläkin - ja murto-osa suunnitelmista toteutui. Mutta jäipähän sitten tehtävää vielä arkeenkin ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana tilkkupeitto kuten edellinenkin! Sopivasti hauska ja ajaton! Taidokas!

  VastaaPoista
 10. Näyttää nallet heränneen talviuniltaan. Oikein Otsot meidänkin maisemissamme jo liikekannalla.
  Todettu sama asia että kyllä sitä aina tapetoi, kun vain vanhat saa irti.Loppu hyvin, kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 11. Raikas peitto. Ainahan sitä kuvittelee ehtivänsä enemmän - lomalla ja viikonloppuna :-)

  VastaaPoista