sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Lastenpeittojen ompelubuumi jatkuu

Onko tämä tilkkutyö? Taitaa olla applikointityö vai mikä sitten lieneekään.


Tämä kangas on putkahtanut esiin kaapistani aina etsiessäni muita kankaita ja se on askarruttanut kovasti mieltäni. Pakkomielteen omaisesti olen pohtinut mitä siitä saisi ommeltua. Eräänlaista viritelmää kokeilinkin- ei kehtaa näyttää kenellekään- kunnes päädyin leikkaamaan kuvia irti kankaasta ja kiinnitämään ne suihkeliimalla vaalenpunaisen kankaan päälle.

Suihkeliiman käyttö on todella helppoa ja nopeaa ja lopputuloskin aika siistiä. Ainoana ongelmana oli käsien tai oikeastaan vasemman käden saaminen puhtaaksi liimasta. Ihan uskomattomasti liima tarttui siihen vaikka varovainen yritin olla. Monenlaista konstia puhdistamiseen kokeilin mutta tärpätillä se lopuksi onnistui.


Kuvat applikoin koneella pykäpisto-ompeleella.

Koko on 90 x 120 cm.

9 kommenttia:

 1. Peitostahan tuli hauska! Kivasti sommiteltuna tuon vaaleanpunaisen kankaan päälle.
  Tulin katsomaan blogiasi, nimesi tähden, kun huomasin jossain viestissä nimesi, minulla sama nimi, siksi kiinosti ja löysin nimen takaa kivan bloigin.

  VastaaPoista
 2. Mukava idea ja nätti peitto tuli.

  VastaaPoista
 3. Kätevästi sait tuhottua "vaikean" kankaan. Minulla on hieman samanlaista kangasta, enkä ollenkaan tajua miksi. Noinhan siitä pääsisi eroon.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiitoisen mukava peitto!
  On tilkkuilu tosi aivojumppaa.
  Tärpätti tehokas putsinki.Sillä minäkin kerran tissini pesin kun perusteelliseti töhrin puseron,rintsikat ja tisulinikin ruohonvihreään öljymaaliin maalatessani lehmihakaa lehmineen.Pesuun meni plyyssimattokin kun koko lehmihaka putos tuoreena matolle.Koko huusholli haisi tärpätille operaatioitten jälkeen.
  Sillon päätin liittyä jäseneksi Lohtajan "Kottumaakareihin".
  Onko sinulla kirjaus kuinka monta peittoa olet tehnyt?

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva. Prinsessakuvat ovat söpöjä ;D

  VastaaPoista
 6. Vau! Hieno.
  Minä en olekkaan koskaan kokeillut suihkeliimaa....kuulostaa helpolta ja hyvältä vaihtoehdolta.

  VastaaPoista
 7. Ihana idea, paljon kivempiahan palat noin ovat kuin alkuperäisessä :) Minäkin joskus mietin tuota spray-kangasliimaa... en enää muista mihin, jäi ostamatta kuitenkin.

  VastaaPoista
 8. Hmmm... suihkeliimaa... kangasdecoupagea mulla on, muttei suihkeliimaa... täytyypä pistää korvan taakse... tai varmemmin ylös muistikirjaani.
  Hyvä oivallus tuo kuvien irrottaminen aluskankaaseen. Kiva lopputulos!

  VastaaPoista