maanantai 30. elokuuta 2010

Vain pieni keskospeitto.................

........valmistui viikonlopun vapailla. Taustaksi löytyi kangasvarastosta lastenaiheinen kangas. Enpä tuota muistanut enää olevankaan.

Lauantaina iltasella lähdimme lenkille. Tavallisesti astumme kotiovesta ulos ja hyvät lenkkeilymaastot ovat edessä. Halusin tällä kertaa nähdä jotain muuta maisemaa kuin nämä tuhanteen kertaan kolutut lähipolut. Suuntasimme autolla paikalle jossa suunnistajat hiljattain hakivat rastejaan. Olin varannut hyvän reittikartan johon oli merkitty muutamia eri pituisia lenkkejä. Kello oli puoli seitsemän illalla kun tartuimme sauvoihin ja olin laskenut että noin tunti menisi valitsemamme reitin kulkemiseen. Matka sujui mukavasti kunnes viimeisen käännöksen kohdalla piti miettiä jonkin aikaa että oikea suunta löytyisi. Kuten arvata saattaa valisemamme suunta oli väärä. Ei auttanut kuin pistellä eteenpäin, vähän hermostutti kun mieheni ilmoitti että nyt hän ei oikein tiedä ollaanko oikeassa suunnassa. Yleensä olen luottanut hänen suuntavaistoonsa, hän kun tarkkailee auringon laskua ym.päätellessän ilmansuuntia. Hetken kuluttua kuitenkin kuulimme auton ääntä ja niin voimme huokaista että isomman tien lähellä ollaan. Jossain vaiheessa tuli mieleen takaisinpäin kääntyminen mutta samalla katsoin kelloa ja se näytti melkein kahdeksaa joten arvelin että pimeän aikakin lähenee varsinkin jos taas kävelisimme harhaan. Siis jatkoimme eteenpäin. Pääsimme autotielle mutta siitäkin oli vielä aika pitkä matka auton luo lähtöpisteeseen. Lenkin pituudeksi tulikin yli kaksi tuntia ja hyvin tuonkin jaksoi kulkea.
Sunnuntain olimme auttamassa kihlapariamme remonttihommissa. Ompelukone sai myös pitää välillä viikonloppuvapaata.

perjantai 27. elokuuta 2010

Dear Jane B 2 ja B3

Pari pikkutyötä - joskaan ei helpompitöisiä - väillä. Kassihullutuskin jatkuu............;)

tiistai 24. elokuuta 2010

Miehen työ

Tuoreen kihlaparimme asuinpaikan tienvieressä on ollut huonokuntoinen postilaatikkoteline kolmelle postilaatikolle pitkän aikaa. Kun olemme ajaneet siitä ohi mieheni on useasti sanonut että hän kyllä rakentaa uuden telineen ja tällainen - mielestäni aika mukavan näköinen - siitä tuli. Mutta, sitten tulee se mutta mikä rupesi vähän harmittamaan......kerrottuamme että olemme tuomassa uutta telinettä viikonloppuna paikalleen saimme kuulla että juuri edellisenä päivänä samaan kohteeseen joku olikin ehtinyt jo pystyttää uuden vastaavanlaisen. Että miten voi sattua, vanha rumilus on ollut paikallaan jo yli vuoden ja nyt sitten yhtäkkiä uudet valmistuneet osuvat samalle viikolle:(
Nyt pitääkin miettiä mikä on tämän kohtalo. Suunniteltuun paikkaan sitä ei tietenkään voi enää viedä:(

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Akkujen lataamiseen..........


............tarvitaan pala kaunista luontoa, kuljeskelua luonnon helmassa, istuskelua kivellä kosken kuohuja kuunnellen. Onneksi se riittää. Eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. 15 min.:n ajomatkan päästä kotoa tuo paikka löytyy. Ja taas on mukavampi jatkaa arjen askareita:)



















Olihan tuolla muitakin, ehkä samalla asialla mutta omalla tavallaan:)

torstai 19. elokuuta 2010

Keskospeitot

Kassitehtaan sivutuotantona ompelin pari keskospeittoa, kooltaan n.40 x 50 cm. Lähetän peitot eteenpäin kun saan erää vähän suuremmaksi:)

tiistai 17. elokuuta 2010

Vuorossa vaaleanpunainen..............

..............laukku:) Koristeena pellavapitsi ja napit sekä vapaatikkaus. Sisäosa samaa kangasta ilman taskuja. Leveys on n.30 cm ja korkeutta n.35 cm. Pari suunnitelmaa on vielä kasseille, jokohan ne ideat sitten tyssäisivät;)

lauantai 14. elokuuta 2010

Kaksi kakkua:)

Ihan aina en sentään ompele, joskus teen jotain muutakin:)
Vanhempi nuoresta paristamme on kihlautunut kuukausi sitten. Työ- ym.muiden asioiden vuoksi yhteinen kahvitteluaika saatiin järjestymään vasta huomiselle. Läsnä on molempien vanhemmat ja siskot kumppaneineen. Tarjosin apua tarjoilujen järjestämiseen ja sain luvan tehdä täytekakun, toiveeksi esitettiin hedelmäkakkua. Mutta kun en osaa sitä yhtä tehdä niin nytkin tein kaksi. Toinen, oikealla oleva on sitruunatahnakakku. Se on hyvin yksinkertainen mutta äärettömän hyvä, tai toivottavasti on tämäkin kuten aiemmatkin ovat olleet. Sitruunamehusta, sokerista, kananmunista ja voista keitetään paksu tahna joka jäähtyneenä sekoitetaan kermavaahdon joukkoon. Seosta laitetaan kakun väliin ja päälle ja sitten nautiskellaan:)

perjantai 13. elokuuta 2010

Appelsiinipussit

Kun tytär näki nuo ananaskankaiset kassit niin hän kertoi tarvitsevansa saman kokoista "meikki"pussukaksi. Mikäs siinä, kun kerran tarve on niin pitäähän se täyttää. Ja kun yhtä ei osaa tehdä niin pitää tehdä kaksi:) Toiseen laitoin sangat ja sangaton lähti jo tyttären matkaan.

Eija, edellisen kirjoituksen kommentista: Kissakuviot ovat Tilkku-unelmia-kirjasta. Jos sinulla ei ole sitä toimitan kyllä kopiot sinulle, mutta en päässyt kommentistasi eteenpäin näkemään kuka olet. Arvelus on, mutta jos laitat vaikka sähköpostiini tietoja niin voin toimittaa kuvat sinulle:)

tiistai 10. elokuuta 2010

Kohta hävettää........

.....kertoa tästä kassihullutuksesta. Mutta kun katselen kangasvarastoani niin aina löytyy sopiva kangas johonkin kassiin tai sitten muuten joku idea pölähtää päähän ja ei kun hommiin.
Marimekon sinistä ananaskangasta olin saanut joskus pienet epämääräisen kokoiset jäännöspalat, niitä pilkkomalla syntyi nämä laukut. Sisäpuolenkin sain koottua samoista paloista. Kassien koko on n.25 x 35 cm.


lauantai 7. elokuuta 2010

Kissakassi;)

Kun kerran ompelin koiraihmiselle koirakassin niin eikös sitten pidä tehdä kissaihmiselle kissakassi. Eikä kassit vieläkään lopu tähän, ideoita tulee toinen toisensa perään. Ehkä jonakin päivänä siirryn muihin ompeluksiin:)



torstai 5. elokuuta 2010

BOM Row By Row/Mystery, Elokuu

Mysteerissä oli vuorossa ruutujen ompelu. Nyt olikin aika simppeli homma, kiva niin. Kassiompelukset kun tuntuvat edelleen kovin kiinnostavilta;) Sain sentään välityönä tuon ommeltua.
Joulumysteerin osat ovat valmiina mutta en vaan saa millään aikaiseksi ommella niitä yhteen. Keväällä kyllä mietinkin miten kesällä pystyy ompelemaan näin jouluista juttua ja vaikeuksia se näyttää nyt tuottavan. Jonakin päivänä teen sen kyllä valmiiksi, saan pois mieltä vaivaamasta.


Elokuu - Hot Sidewalk

maanantai 2. elokuuta 2010

My dog is a star - kassi

Kohta taitaa olla joululahjat tehtynä:) Eikä varmaankaan tarvitse miettiä mitä ne olisi. Vaikka näitähän taitaa riittää jo siskon kummin kaimoillekin:)
Tähän kassiin on käytetty taas yksi pellavakangaspala, niitähän on vielä muutama jäljellä;) ja innolla yritän tyhjentää varastoa jotta uus.....ei, ei, ei mitään hankintoja vähään aikaan. Ehkä lähempänä joulua??
Koko on 23 x 35 cm.


sunnuntai 1. elokuuta 2010

Elokuun kuutamoillat:)......

....oliskohan kohta jo niiden aika, kuumien tai oikeastaan liiankin kuumien päivien jälkeen. Eiköhän aloiteta kuitenkin kuukausi iloisissa merkeissä kuten nämä mammatkin. Mukavaa kun ilmat on vähän viilenneet, jaksaa työpäivän jälkeen puuhastella jotakin pihatöitäkin. Kukkapenkeissä rehottaa rikkaruohot, nurmikko on ruskea, mitään en ole saanut aikaiseksi siellä. Toivottavasti tilanne korjaantuu pikkuhiljaa.