perjantai 1. lokakuuta 2010

Lokakuu

Inge Löökin iloisilla mammoilla aloitettiin lokakuukin kuten tänä vuonna kaikki muutkin kuukaudet.Ainoaan omenapuuhumme on tullut paljon omenia tai oikeastaan siihen tulee niitä joka vuosi aika paljon. Pihassamme on ollut neljä hyvää omenapuuta jotka ovat tuottaneet satoa joka toinen vuosi. Vaikka niitä on mukamas hyvin suojattu niin aina on pupujussit päässet maiskuttelemaan jos ei runkoa niin sitten oksia. Yksi puu kerrallaan on kuihtunut niin että vain tämä on jäljellä. Puu tuottaa komeita isoja, madottomia omenia, mutta mitäs niillä teen kun ovat soseomenalajiketta. En voi tuollaista määrää joka vuosi sosetta tehdä. Muutaman purkin tänään kuitenkin keitin ja laitoin pakkaseen. Sose on mukavan kirpeää ja raikasta laittaa vaikka täytekakun väliin tai piirakan päälle.


Oman puun omenat ja kaupasta ostetut rinnakkain,
yhtä suuria ovat:)

2 kommenttia:

 1. Komeita omppuja sinullakin, kuten monen monilla muillakin tänä syksynä.
  Meidän puumme myös puput muotopuoleksi kalunneet ja silti raajarikkoisuudestaan huolimatta ihanan makuisia punaposkia yli 50 kpl tuotti.Ne syöty erikoisherkkuna.
  Ystävät kantaneet ylijäämäomppujaan,joita soseeksi, mehuksi,omenahyveeksi jalostin.Vielä meinaan viipaleina kuivattaa,ovat mieluisia naposteltavia.
  Runsasatoinen syksy meillä ollut,siitäkin kiitosmieli.

  VastaaPoista
 2. Samaan tulokseen olen itekin tullut, että yhtä komeita omppuja tuli meillekin tänne pohjoisemmaksikin, kuin kaupan omputkin ja ilman myrkkyjä ja säilöntäaineita. Ihastelin tuossa noita sinun nättejä keskospeittojakin. Kyllä olet hyvällä asialla siinhen osallistumalla. No - sinulla on tuota tilkkusilmää ja taitoa vaikka muille jakaa :)

  VastaaPoista