keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Tilkuntekijän tilkkukassi

Tämän kassin ompelin itselleni apukassiksi työmatkoille.
Siinä on välissä hyvin ohut vanu joten se on myös hyvin kevyt, taskuja en laittanut sisäpuolelle ollenkaan koska mukana kulkee aina varsinainen laukku. Vaihtelemme työkaverini kanssa aikakauslehtiä ja niitä, myös muuta mukana kuljetettavaa on hyvä kantaa kevyessä kassissa.
Etupuolella on kuvansiirtotekniikkaa harjoitellessa syntynyt kuva. Siinä taas on itsetehdyt mansikat asetelmassa:) Kuvan reunoille ompelin nappeja peittämään epäonnistuneita reunoja


Takapuoli on koostunut blokeista joita olen jo pitkään halunnut kokeilla. Näistä syntyi ajatus tehdä torkkupeitto, näyttävät mielestäni aika mukavilta. Ehkä ompelen sen sitten kun kassintekokuume hellittää, se ei näytä kuitenkaan ihan vielä ohimenevältä, koska monta ideaa vielä muhii päässä:)

Jatkoa vielä eiliseen kirjoitukseen:
Kassin vuoreksi laitoin vanhan tyynyliinan. Se oli melko sopivan kokoinen, toisesta sivusaumasta vähän kavemmaksi ja yläreunasta pala pois niin vuori oli valmis. Kangas oli kyllä vähän haurasta mutta kestää minkä kestää, laitan uuden jos menee rikki.
Olen joskus ihmetellyt kun joku on kertonut ommelleensa koneella sormeensa, miten se onnistuu, mutta tätä kassia ommellessa kokeilin sitäkin asiaa ja hyvin onnistui. Jossain vaiheessa innoissani ommellessa työnsin vasemman käden pikkusormen neulan alle ja hyvin meni läpi lankoineen. Noh, nythän tiedän miltä tuokin tuntuu:)

7 kommenttia:

 1. Tuosta "kukkakuviosta" olen itsekin ajatellut tehdä peiton. Se on näyttävä, mutta kuitenkin helppo malli. Minun kassiprojektini ei tänään onnistunut, ehkä ensi kerralla :) Kirsi, Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 2. Mun kassitehdas käynnistyy huomenna, ne on olleet suunnitelmissa jo kauan mutta koko loma on mennyt kaikessa muussa. En tosi ole aikaisemmin kasseja tehnyt, joten saas nähä mitä niistä tulee.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on taas kaunis kassi! tuo kukkablokki on kiehtonut minuakin jo pitkään, pitäisi kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kassi, kivat kankaat ! Kesäinen - "tilkkukassialman" kassi :)
  Mielessä on minullakin monta kassia , toteutus on vaan jäänyt jonnekin helteen hikipisaroihin....
  Maritta

  VastaaPoista
 5. Epäonnen tilkkukassi on Lena´s Patchwork-lehdestä ja LH496 oli ainoa numero, jonka lehden vasemmasta alakulmasta löysin. Lehden kannessa oli vaalea tilkkupeitto penkin selkänojalla. Kirsi, Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 6. Ihania kasseja olet tehtaillut helteistä huolimatta. Miten ihmeessä jaksatkin.
  Pidä huoli sormestasi ettei tulehdu näin mätäkuun aikaan.

  VastaaPoista
 7. Kirsi: Katselen lehtiäni jossain vaiheessa jospa tuo löytyy:)
  Arnica: Meillä talon viilein huone on kodinhoitohuone joka on myös mun "ompeluhuoneeni". Siellä jaksan ommella kun laitan vielä tuulettimen lähettyville, muuta en sitten juuri jaksakaan tehdä. Onneksi kohta kait nämä pahimmat kuumuudet loppuvat.

  VastaaPoista