keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kuvansiirtoa, jäsenkorjausta ja lenkkeilyä..........

.............siinä tämän päivän saldoa.

Aamupäivällä aloitin jännittyneenä avaamaan edellispäivänä liimaamaani kuvaa. Hannele kertoi ohjeessaan että paperin pesun voi aloittaa 24 tunnin kuluttua liimaamisesta ja niin sanottiin liimapullon kyljessäkin kun sitä tarkemmin luin. Pulloa ostaessani sain kaupasta paperille suomennetun ohjeen ja siinä sanottiin kuivumisajaksi 48 tuntia. Noh, 24 tuntia ylittyi mutta luulen että tuokin aika olisi riittänyt. Näyttää siltä että on tehtävä vielä toinenkin harjoitustyö. Paperi ei irronnut hyvin ensimmäisellä kerralla eikä vielä toisellakaan. Onkohan paperin paksuudella tai liian pitkällä kuivumisajalla merkitystä, selvitellään:)

Kyllä nyt olen nauttinut lomapäivistä. Lenkillä on ollut kiva käydä kun ulkona on ollut niin keväinen ja lämmin ilma. Selkävaivan jälkeen osaa taas arvostaa liikkumaan pääsemistä.
Tänään kävin jäsenkorjaajalla puolentoista tunnin hoidossa ja ensi viikolle varasin vielä yhden ajan. Olo tuntuu jo tosi hyvältä mutta varmistetaan vielä ja kyllä siellä kävisi vaikka kuinka usein, niin tuntuu mukavalta koko kropassa ja mielessä:)

Leskenlehdet pilkistävät kauniin keltaisina muuten niin tylsän näköisiltä pientareilta:)

Huom! Eijan blogissa on kiva kilpailu kaikille:)


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia olet saanut aikaiseksi, minusta nuo rosoreunat antavat niille lisää ilmettä :) Liian pitkällä kuivumisajalla ei pitäisi olla merkitystä, opettajamme vuosi sitten irrotti kuvaa, joka oli kuivunut viikkoja, ja hyvin paperi irtosi :) Tasainen ja riittävän paksu kerros kuvansiirtoainetta on se juju, eli kuvasta ei juurikaan saisi erottua esim. ääriviivoja tms. Toinen tärkeä seikka on saada tasainen kerros ihan reunoihin asti, mutta siinä kaulimisesta on apua. Ja kolmas on ettei kauli liian lujaa, mutta riittävästi. Jos reunateipeille ei pursu ylettömästi ainetta mutta jonkin verran kuitenkin, niin silloin kerros on ollut sopivan paksu ja ulottunut tasaisena reunoihin asti. Ja silloin myös kauliminen on ollut riittävää, sen tarkoitus on enemmänkin painaa ainetta kankaaseen päin, ei niinkään siirtää ainetta kankaan päällä.

    VastaaPoista
  2. Kaikkea kivaa taas olet puuhaillut ja niin ihanaisia nuo kevään ensi kukkasetkin.

    VastaaPoista