lauantai 16. toukokuuta 2009

Koiralle peitto:)

Kaikenlaisia peitteitä on tullut vuosien aikana tehtyä, mutta tämä on ensimmäinen koiralle ompelemani peite. Tuttavarouvalle on tulossa kesäkuun alussa poikakoira ja ajattelin yllättää hänet tällaisella muistamisella:)
Naapurin rouva on tehnyt useampia koirapeittoja ja häneltä sain tarkemmat ohjeet koosta ja materiaaleista. Koirat pitävät kuulemma pehmeistä materiaaleista......niinkuin ihmisetkin....ei siis mitään uutta:)
Päällisen kokosin flanellista ja vakosametista. Materiaalit olivat kovin eri tavalla käyttäytyviä ja niinpä ruudut ovatkin vähän vinksin vonksin koska flanelli venyy ja sametti ei sitten yhtään. Joihin yhtymäkohtiin tuli pieniä ryppyjä ja niihin ompelin nuo sydämet. Toivottavasti koira voi kuitenkin näistä virheistä huolimatta loikoilla peiton päällä:) Vanuna on kaksi kerrosta fleeceä ja tausta on samaa ruutuflanellia kuin päällisessäkin. Siis aika pehmeältä tuntuu.

Marjon Luovassa Mysteerissä tehdään vesiväritekniikkaa. Työ on pöydällä levällään, olen koonnut sitä, tehnyt välillä muita hommia ja taas siirrellyt palojen paikkaa. Tavallisen kameran silmän kautta olen tiiraillut työtä ja taas vaihtanut palojen paikkaa. Kerran aiemmin olen tehnyt yhden työn vesiväritekniikalla ja silloin jo totesin että aika vaikeaa on saada värit liukumaan kauniisti, aina tuntuu puuttuvan sopivia kankaita. Tähän mysteeriin en ole leikannut juuri lainkaan uusia kangaspaloja, olen yrittänyt koota sitä jo joskus aiemmin leikatuista 5x5 cm paloista.

4 kommenttia:

 1. Kaunis on peitto vaikka onki koiralle :) tunnetusti mää en oo mikään koiraihminen :)))

  samassa jamassa on mullakin mysteeri, pyykkitelineellä on lakanan päällä palat ja siirtelen niitä joka päivä, pienen pätkän olen ommellut vasta... tekemisen iloa ja onnistumisen riemua!

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihana peitto ja hauveli tulee varmasti onnelliseksi, omistajasta puhumattakaan...

  VastaaPoista
 3. Kyllä koiratkin ovat mukavuudenhaluisia ja tällä peitolla kelpaa loikoilla ja oikoa tassujaan. Oikein kivalle näyttää.

  VastaaPoista