sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Nimipäiväkortti


STY:ni lähetti minulle tämän kauniin nimipäiväkortin ja siitäpä sainkin idean.
Eli tehdäänpä vaikka niin, että tästä hetkestä alkaen maanantai-iltaan klo 24 asti blogiini jonkinlaisen merkinnän jättäneet osallistuvat tuotepaketin arvontaan:)


lauantai 29. maaliskuuta 2008

Block of the Month, March 2008

Tähtityöstä loppui yksi kangas vähän kesken. Sitä odotellessa tein maaliskuun blokin, sen valmistuminen onkin jostain syystä kestänyt, mutta onneksi ollaan vielä maaliskuun puolella;)
Samalla ompelin helmikuunkin blokin uudestaan, alkuperäisessä oli niin epäonnistuneet värit että pakko oli tehdä uusiksi.




Spring Posies (maaliskuu)



torstai 27. maaliskuuta 2008

Tähtiblokkeja


Uusi työ aluillaan. Tähän työhön oli aika vaikea saada oikean värisiä kankaita, siis sellaisia minkälaisia haluaisi niiden olevan. Oikeastaan värityksen onnistumisen näkee vasta kun ompelus on valmis:)
Tykkään kyllä kovasi tehdä tätä.


lauantai 22. maaliskuuta 2008

Anopin kätköistä ....

...sain vanhoja nappeja. Kovasti ovat kaikki tummasävyisiä. Kuvassa vasemmalla olevia mietimme, olisivatko sodan ajan manttelista. Oikealla alhaalla olevia emme ymmätäneet mitä ovat, liittyvätkö jotenkin sukka-asioihin, jos joku tietää olisi mukava kun laittaisi kommenttia. Puulaatikkoakin pohdimme olisiko tehty sodan aikana. Nämä vanhat löydöt ovat aina mielenkiintoisia.

torstai 20. maaliskuuta 2008

Pääsiäinen

Iloista pääsiäistä:)


Kivan noidan olen ostanut, munat olen itse askarellut.



keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Yhteistyöpeitto valmiina

Yhteistyönä ommeltu peitto odottaa saajaansa, eli eläkkeelle jäävää työkaveriamme.
Töissämme jokainen (muutama miespuolinenkin!!) ompeli peittoon yhden blokin. Annoin ohjeen blokkiin, mutta jokainen valitsi itse värinsä. Yhdistin osat kaitaleiden avulla ja tikkasin koristeompeleella. Ihan kaikilla ei ollut mahdollisuutta ompeluun, mutta he osallistuvat projektiin ostamalla vanun, taustakankaan ja langat. Heidän nimensä on taustakankaalla. Näin on jokainen kantanut kortensa kekoon.







tiistai 18. maaliskuuta 2008

Pääsiäistunnelmaa


Vuoden 2003 pääsiäisaiheinen tilkkutyö. Tämä on tilkkutyöharrastuksen alkuaikojen töitä. Uudempaa pääsiäisaiheista en ole ehtinyt ompelmaan.


Tänään oli kyllä aivan mahdottoman jännittävä aamupäivä. Kävin mammogafia-kuvauksessa uudelleen kutsuttuna. Monien kuvien ja utraäänen jälkeen lääkäri oli sitä mieltä ettei mistään vakavasta olisi kysymys. Neulanäytteen vastausta saan kuitenkin odotella vielä viikon.

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Pääsiäiskortit

Nämä kolme korttia sain tänään valmiiksi. Viikonloppu meneekin työn merkeissä, ehkä sitten ensi viikolla ehtii taas ompelukoneen ääreen.


Pääsiäisaiheiset kangaskuvat sain ystävänpäiväkortin mukana Tuulalta.

torstai 13. maaliskuuta 2008

Sininen

Reunustin ja tikkasin sinisen pikkutyön tänään. Lieneekö se sitten liina pöydälle vai peite pienelle pojalle, sen näkee aikanaan.



















Nyt olisi vuorossa muutama pääsiäiskortti, teen varmaankin vain pari-kolme korttia.



keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Salaisen tilkkuystävän paketti...........

...........saapui tänään. Paketissa oli kaikki napit, nauhat, langat ja kankaat ihan mun värejä. Aivan makuni mukaisia. Pitsinauha on hienoa, pääsiäiskanat kivoja ja itse tehty avaimenperä tosi hieno lisäys kokoelmaani. Viivainkin on sopivan kokoinen, isoja onkin jo tullut hankittua, mutta pieniä olen monasti kaivannut. Suklaatakaan ei ole koskaan liikaa:) Kovasti kiitoksia STY:lle, olen tosi mielissäni paketista.

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Rusettityö

Tänään tuli viimeiset ompeleet tähän työhön. Koko on 60 cm x 60 cm. Vielä pari keskeneräistä valmiiksi ja sitten pääsisi toteuttamaan uusia ideoita:))


Viime lauantaina olimme siskoni miehen 50v.-juhlissa Ikaalisissa. Illalla takaisin tullessamme noin puolivälissä Ikaalinen-Tamperetietä osuimme ensimmäsenä onnettomuuspaikalle. Pakettiauto oli lähtenyt ohittamaan pikkubussia ja lentänyt katolleen ojaan vastaaantulevien puolelle. Samalla kun miehet lähtivät auton luokse, me muut hälyyttämään nopeasti apua. Auto oli aivan rutussa edestä ja takaa, niin ettei kuski päässyt ulos. Ovetkaan eivät avautuneet vaikka paikalla oli jo useita miehiä repimässä niitä auki. Palomiehet leikkasivat ovea niin että mies saatiin pois ja voisiko sanoa että............tuurilla kuskilla ei ainakaan näyttänyt olevan isompia vammoja. Auton ulkopuolelle oli rytäkässä sinkoillut useita olutpulloja, olisikohan myös näillä ollut osuutta tapahtuneeseen.

torstai 6. maaliskuuta 2008

Tämän viikon puuhailuja

Pari pikkutyötä on vielä "vaiheessa".
Sinisävyisen idea on TilkkuSadulta. Kokoa sillä on 60 cm x 80 cm, joten se voisi olla vaikka pienen pojan peite.
Rusettityötä halusin vain kokeilla, sen koko on 50 cm x50 cm.


Yhteistyöpeiton kaikki blokit ovat valmiita. Levitin ne lattialle, mietin minkälaisella periaattella niitä järjestelisi, katsoin punaisen ja vihreän muovin läpi....ja
luulenpa, että saan miettiä ja katsoa vielä toisenkin kerran:)) On niin paljon värejä että...Sitten seuraava pohtimisen aihe on välikaitaleiden väri. Noh, onneksi on vähän aikaa haudutella ajatusta.









Kukkaron kehyksiin valitsin japanilaistyylisen kankaan.

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Keskeneräinen torkkupeitto

Peiton päällinen on valmis, vanu, tausta ja tikkaus puuttuvat. Nyt on mielessä kaikenlaista muuta mukavaa, että joutaa tämä työ odottamaan;)

Touhukas ja kiva päivä

Tänään on ollut mukava päivä. Pääsimme tuttaviemme metsään tekemään polttopuita itsellemme. Tykkään tuosta hommasta vaikka siinä välillä ärräpäitä lenteleekin että saa isommat puut kannettua kasaan. Elättelen toivoa että muutama läskikalorikin jäisi metsään hikipisaroiden mukana. Yleensä otan tämän homman liikunnan kannalta ja nautin kovasti luonnon rauhasta.