tiistai 2. syyskuuta 2008

Kangaspaloja

Sain sunnuntaina puhelinsoiton aivan tuntemattomalta ihmiseltä. Hän kertoi kuullensa että ompelen tilkkutöitä ja tarjosi minulle kangaspaloja. Naisen äidillä oli ollut ompelimo ja äidin poismentyä hänen piti siivota tilat toiselle yrittäjälle. Lähdin tietenkin tutustumaan tilanteeseen ja tällainen kasa tavaraa siirtyi meidän pihalle.


Järjestelin eilen kahteen kertaan kankaat kasoihin. Osa niistä oli sopivia tilkkutöihin ja osa aivan ihastuttavia, mutta enemmänkin vaateompeluun sopivia. Ne kankaat annankin naapurin rouvan tarkasteltavaksi, hän ompelee aika paljon vaatteita itselleen. Muutama kangas oli kaunista silkkiä ja ajattelin kokeilla saanko aikaiseksi niistä jonkinlaista peitettä.
Vielä pitää kertaalleen järjestellä kankaat, mutta pidänpä tämän päivän taukoa, jospa huomenna osaisi katsella niitä toisin silmin. Nyt on jo "vähän" ongelmaa missä säilyttää kankaita ja nämä palat vain lisäävät sitä, mutta kaiketi kukaan ei voi kieltäytyä tarjouksesta kun ilmaiseksi saa:)

4 kommenttia:

 1. Kiitos paljon Irma paketista! Kirjan ostamista olen miettinyt jo heti sen ilmestyttyä ja oli todellakin yllätys :) Onkin nyt sopivasti selailtavaa tuonne tyynyjen keskelle kun parantelen kättäni. Kiitos vielä :))

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että tuntemattomat lahjoittelevat kankaitaan!!!! Toivottavasti saat kankaat lajiteltua ja keksit vielä niille hyvän projektin!

  VastaaPoista
 3. Noistakin loihdit vaikka mitä. Olipa ystävällinen lahjoittaja.

  VastaaPoista
 4. Olen saanut pari vintin tyhjennystä. Toinen tuli killalle, hyvä niin. Kun lopulta haimme kankaat ja langat, niin niitä oli kuusi jätesäkillistä ja iso pahvilaatikko. Verhokankaita ja lankoja, joita kukaan ei halunnut jäi 12 muovikassillista ja ne vein Konttiin. Toisella kertaa joku Finlaysonilla työskennellyt halusi luopua työaikana keräämistään kankista. Iso kassillinen Finlaysonin vanhoja kankaita - olin aivan haltioissani!
  Tuommoiset lahjoittajat ovat ihania, mutta omaa tilaongelmaansa setviessään aihettavat sitä muualle!

  VastaaPoista